Ontdek het met de gratis demo

Vraag een gratis demo aan en ontdek de kracht van Beyond Eyes. Tijdens de demo nemen we je mee in het dashboard en laten we zien hoe je met Beyond Eyes je facilitaire processen verslimt en verduurzaamt.

Laat je gegevens achter

Niet alle velden zijn ingevuld

    Hartelijk dank voor het aanvragen van de demo. Je ontvangt op korte termijn meer informatie hierover in je mailbox.

    Niet ontvangen? Check dan voor de zekerheid de spambox of neem contact op met [email protected].

    Veel kijkplezier!

    Met vriendelijke groet,
    Team Beyond Eyes

    T: +31 73 543 73 73
    E: [email protected]

    demo

    Dat ventileren noodzakelijk is, wisten we al, maar een gezond en prettig binnenklimaat is door de coronacrisis des te belangrijker geworden. Het is daarom van belang dat de luchtkwaliteit real-time gemeten en gewaarborgd wordt. Het meten van CO2 kan op een eenvoudige manier al een oplossing bieden: met Beyond Eyes regel je het in.

    CO2 in binnenruimtes

    Wanneer veel mensen zich in een afgesloten ruimte bevinden, neemt het zuurstofgehalte af en het CO2-gehalte toe. Dit komt simpelweg doordat mensen zuurstof inademen en CO2 uitademen. Een te hoog CO2-gehalte in een ruimte duidt op een ongezonde lucht. Hierdoor is er een grotere kans op het overdragen van ziektekiemen, slaperigheid, hoofdpijn, concentratieverlies, misselijkheid of een verhoogde hartslag. Ook is een slechte luchtkwaliteit direct zichtbaar in het ziekteverzuim. Het jaarlijkse ziekteverzuim in Nederland treft 47% van alle werknemers. Dit staat gelijk aan een totaalverlies van 4% van alle werkbare dagen, ofwel: 11,5 miljard euro per jaar. Investeer je in een gezonde en comfortabele (werk)omgeving dan investeer je niet alleen in het welzijn van je gebouwgebruikers, maar bespaar je daarnaast ook hoge ziekteverzuim kosten.

    Hoe werkt het meten van CO2?

    Een CO2-meter meet het CO2-gehalte in een ruimte en detecteert wanneer een ruimte het beste geventileerd kan worden. Hierdoor kan een gezond binnenklimaat voor gebouwgebruikers worden gecreëerd en behouden. Het is van belang dat bij het meten van CO2 de PPM (parts per million) wordt aangegeven, ofwel hoe schoon de lucht is, en niveaus als ongezond en gezond kan classificeren. Zo wordt duidelijk wanneer het binnenklimaat niet voldoet aan een juist CO2-gehalte. Een gebouw met een gezond en comfortabel binnenklimaat heeft immers niet alleen een positief effect op de gezondheid, maar verhoogt tevens het energieniveau en de productiviteit van gebouwgebruikers.

    Beyond Eyes gaat een stap verder…

    Met BE Vital regel je een gezond binnenklimaat in. Dit kan voor verschillende gebouwen en in verschillende segmenten, zoals kantoorpanden, het onderwijs en zorginstellingen worden toegepast. De sensoren van BE Vital kunnen niet alleen het CO2-gehalte meten, maar ook de temperatuur en luchtvochtigheid. De data uit de sensoren wordt vervolgens opgeslagen en op basis hiervan worden analyses uitgevoerd en kunnen trends worden ontdekt in een goed of slecht binnenklimaat. Daarnaast is het mogelijk om de sensoren zo af te stellen dat gebouwbeheerders op de hoogte worden gesteld van een foutieve waarde. Tevens kan naast de sensoren de feedback van gebouwgebruikers meegenomen worden. Zo gaat Beyond Eyes nog een stapje verder dan een ‘gewone CO2-meter’, waarbij slechts signalen worden afgegeven van een te hoge waarde. Onze continue monitoring en verbetervoorstellen, helpen je het binnenklimaat te verbeteren, waardoor elke gebouwgebruiker onder de juiste omstandigheden kan verblijven en werken. Investeringen in het verbeteren van het binnenklimaat betalen zich veelal binnen 1 jaar al uit en zijn dus uiterst rendabel.

    Een eerste indruk van de vitaliteit van jouw werkomgeving? Doe de vitality check van Beyond Eyes!

    Recente updates

    3 tips voor een gezond en duurzaam gebouw
    Duurzaamheid: het moet anders, maar hoe? In dit artikel delen we 3 belangrijke tips voor een duurzaa... Lees meer
    Onterecht onbekend: drie manieren om duurzaam en efficiënt te worden
    “Het moet anders, maar vooral duurzamer”, is een veelgehoorde uitspraak van gebouwbeheerders. Door o... Lees meer