Ontdek het met de gratis demo

Vraag een gratis demo aan en ontdek de kracht van Beyond Eyes. Tijdens de demo nemen we je mee in het dashboard en laten we zien hoe je met Beyond Eyes je facilitaire processen verslimt en verduurzaamt.

Laat je gegevens achter

Niet alle velden zijn ingevuld

    Hartelijk dank voor het aanvragen van de demo. Je ontvangt op korte termijn meer informatie hierover in je mailbox.

    Niet ontvangen? Check dan voor de zekerheid de spambox of neem contact op met [email protected].

    Veel kijkplezier!

    Met vriendelijke groet,
    Team Beyond Eyes

    T: +31 73 543 73 73
    E: [email protected]

    demo

    Per 1 januari 2023 is het zover: dan moeten alle kantoorgebouwen groter dan 100 m2 minimaal voldoen aan energielabel C. Voldoet jouw kantoorgebouw niet aan deze eis? Dan mag het niet meer als kantoorgebouw gebruikt worden. Uit het onderzoek van de Vastgoedmarkt en het Kadaster blijkt echter dat veel kantoorgebouwen hier nog niet aan voldoen. Voldoet jouw kantoorgebouw ook nog niet aan deze eis? Lees dan snel verder hoe Beyond Eyes en Heijmans kunnen helpen om je kantoorgebouw voor 2023 te verduurzamen.

    Zo'n 56% voldoet nog niet aan eis

    Een gebouw dat duurzaam en verantwoord met energieverbruik omgaat. Begin 2022 was zo'n 56% van de gebouwen nog niet zover. De kantoren die nog niet aan energielabel C voldeden, bestaan uit kantoorgebouwen die lager gekeurd zijn dan energielabel C en uit kantoorgebouwen die nog helemaal niet gekeurd zijn. Toch geldt, zo staat in het Bouwbesluit 2012, per 2023 een maximaal primair fossiel energiegebruik van 225 kWh per m2 per jaar.

    Hoe wordt het energielabel bepaald?

    Op basis van het bouwjaar wordt bepaald in welk energielabel het kantoorgebouw valt. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat er sinds de bouw geen verduurzaming heeft plaatsgevonden. Zo geldt voor kantoorgebouwen uit de periode 1974-1981 een energielabel F, voor 10982-1992 energielabel E en voor 1993-1999 energielabel D. Panden vanaf 2000 zullen (naar alle waarschijnlijkheid) voldoen aan het gewenste energielabel C. Het is relatief eenvoudig om het kantoorgebouw aan te passen naar het gewenste energielabel C, mits je het energieverbruik van jouw kantoorgebouw goed in kaart brengt.

    BE Energized maakt energieverbruik inzichtelijk

    Met BE Energized maak je op een eenvoudige manier het energieverbruik van jouw kantoorgebouw inzichtelijk. Door middel van de sensoren van BE Energized wordt het verbruik van je totale gebouw, maar ook per verdieping of per grote energieverbruiker gemeten. Zo kunnen de installaties en gebouwbeheersystemen worden afgestemd op het daadwerkelijke gebruik van het gebouw. Inzicht in je energiestromen en het beter afstellen van systemen zorgt niet alleen voor energiebesparing, maar ook voor een lagere CO2-uitstoot. Zo kan enerzijds voldaan worden aan de energie eis per 2023 en anderzijds kunnen kosten worden bespaard. Dit alles, zonder een comfortabel verblijf voor je gebouwgebruikers uit het oog te verliezen. Een win-win situatie dus.

    Met behulp van het volgende stappenplan, helpen Beyond Eyes en Heijmans je aan minimaal energielabel C of hoger vóór 2023:

    1. Een gekwalificeerde opname van het kantoorgebouw. Op basis van deze gekwalificeerde opname wordt het huidige energielabel (conform de NTA 8800) bepaald.
    2. Een plan van aanpak met geadviseerde verbetermaatregelen. Hierin staan concrete handvatten voor het verbeteren van het huidige energielabel.
    3. Een onafhankelijke partij controleert het nieuwe energielabel en deze wordt geregistreerd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De gebouweigenaar ontvangt het vastgestelde label. Dit label is 10 jaar geldig.

    Wil je dat jouw kantoorgebouw energie klaar is voor 2023 en maatschappelijk verantwoord ondernemen? Neem dan contact met ons op.

    *Laatste update artikel: 5 mei 2022

    Recente updates

    3 tips voor een gezond en duurzaam gebouw
    Duurzaamheid: het moet anders, maar hoe? In dit artikel delen we 3 belangrijke tips voor een duurzaa... Lees meer
    CO2 meten: ventileren belangrijker dan ooit
    Dat ventileren noodzakelijk is, wisten we al, maar een gezond en prettig binnenklimaat is door de co... Lees meer